Nog geen gebruik gemaakt van je aanvullende zorgverzekering dit jaar? Wacht dan niet te lang, want je hebt nog tot het nieuwe jaar om alles uit je aanvullende pakket te halen. In het nieuwe jaar start ook het nieuwe maximum aantal vergoedingen vanuit je zorgverzekering. Het is bijvoorbeeld zonde als je veel geld betaald hebt voor een brillenvergoeding en je dit jaar nog geen nieuwe bril hebt besteld. Naast een brillenvergoeding zijn er nog een aantal vergoedingen waar je vast nog wel wat mee kan voor het einde van het jaar. Om je wat op weg te helpen hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet waarmee je het maximale uit je aanvullende zorgverzekering kunt gaan halen.

Toe aan een nieuwe bril?

We hadden het er net al even over. Veel brildragers hebben namelijk gekozen bij het afsluiten van hun zorgverzekering voor een brillenvergoeding. Het is zonde als je dit jaar dan ook nog geen nieuwe bril hebt besteld. De vergoeding voor een bril kan oplopen tot wel 500 euro (voor eens per 2 jaar). Dus is je bril aan vervanging toe? Maak dan snel een afspraak bij een opticien voor een nieuwe bril.

Vergeet ook de fysio niet

Bijna elke aanvullende zorgverzekering vergoedt een aantal fysiobehandelingen en als je last hebt van je rug of nek dan zou je haast gek zijn als je er niets mee doet. Gemiddeld heeft iedereen zo’n 6 fysiobehandelingen in zijn pakket. Last van je spieren? Maak dan snel een afspraak bij de fysiotherapeut.

Ga weer eens langs bij de tandarts

Zoals zovelen kom je er waarschijnlijk niet heel graag, de tandarts. Toch is het met een zorgverzekering die tandartskosten vergoedt slim om nog dit jaar een afspraak te maken bij de tandarts. Laat alles nog eens goed controleren tijdens een controleafspraak en wie weet heb je een gaatje. Zo kan je ook het laten vullen van het gaatje nog mooi even verrekenen met de tandartsvergoeding van dit jaar. Zorg dat je niet te lang wacht met het maken van een afspraak bij de tandarts. Tandartsen gaan namelijk midden december vaak al dicht. Ze zijn namelijk gek op vakantie!

Sla de pil in en bestel condooms

Anticonceptie is tot 21 jaar gratis (wordt vergoed vanuit de basisverzekering), hierna moet je er zelf voor betalen of extra bijverzekeren. Word je binnenkort 21 jaar oud? Wees dan slim en bestel je pil voor een tijdje vooruit. Dit bespaart je niet alleen geld, maar je weet ook zeker dat je niet zonder zit. Er zijn ook verschillende zorgverzekeraars die condooms voor mannen in het aanvullende pakket hebben. Check dit bij je zorgverzekering en wie weet kan je gratis nog een paar doosjes condooms bestellen.

Laat je vaccineren

Heb je plannen om het aankomende jaar een verre reis te maken waarvoor vaccinaties nodig zijn? Regel je vaccinatie dan dit jaar nog. Vaccinaties voor het buitenland worden IN de meeste gevallen vergoed vanuit je aanvullende pakket.

Alles bij elkaar genomen valt er dus nog een hoop te halen uit je aanvullende zorgverzekering. Laat de vergoedingen niet liggen en maak er gebruik van. Controleer altijd wel eerst even wat je aanvullende pakket precies vergoedt voordat je aan de slag gaat met onze tips. Wil je nog meer besparen op je zorgverzekering? Meld je dan aan voor Zorg Alarm! Na aanmelden krijg je een herinnering als je kunt vergelijken en overstappen van zorgverzekering. Wel zo handig!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.