Studentenverenigingen doen het erg goed tijdens de coronacrisis. Volgens de cijfers van de Landelijke Kamer van Verenigingen zijn er dit jaar meer dan 15.000 aanmeldingen binnengekomen bij de 48 studentenverenigingen die zij vertegenwoordigt, tegenover de 10.000 inschrijvingen vorig jaar. Een enorme stijging en dat betekent dat studentenverenigingen populairder zijn dan ooit. Maar waarom melden studenten zich dit jaar massaal aan bij een studentenvereniging? Wij zochten voor je uit wat de voor- en nadelen zijn van een studentenvereniging.

Voordelen van een studentenvereniging
  • Je hoort ergens bij en dat is zeker tijdens de coronacrisis, waar we allemaal 1,5 meter afstand moeten houden, wat studenten erg aanspreekt. Daarnaast maak je via een studentenvereniging snel nieuwe vrienden.
  • Er zijn veel activiteiten en evenementen waar je aan kunt deelnemen als je bij een studentenvereniging bent aangesloten.
  • Je vindt sneller een kamer doordat je bij een studentenvereniging hoort. Mocht het via de studentenvereniging niet lukken om een studentenkamer te vinden? Dan zijn er natuurlijk altijd nog andere manieren om een studentenkamer te vinden.
  • Je bouwt een netwerk op en dat gaat je in de toekomst helpen. Want via je netwerk bij de studentenvereniging kan je meestal eenvoudig aan een baantje komen.
  • Ervaringen delen en van elkaar leren is natuurlijk ook één van de voordelen van het horen bij een studentenvereniging.
Nadelen van een studentenvereniging
  • De ontgroening zien veel studenten tegenop. Toch hoort een echte ontgroening erbij als je lid wilt worden van een studentenvereniging.
  • Elke studentenvereniging kent verplichte activiteiten waaraan je moet deelnemen en dat kan je een hoop geld gaan kosten. Van tevoren wat geld sparen kan je hierbij helpen.
  • Naast geld kan het lid zijn van een studentenvereniging je ook een hoop tijd gaan kosten. Helemaal als je deelneemt aan een commissie of bestuurslid wordt. Hier vind je wat tips om je studie goed te managen.
  • Sommige studentenverenigingen zijn de laatste jaren niet altijd even positief in het nieuws gekomen. Het kan dus slecht werken voor je imago als je bij een van deze studentenverenigingen bent aangesloten (geweest).

Al met al heeft het lid worden van een studentenvereniging wat ons betreft meer voordelen dan nadelen. Zeker nu het uitgaan in je studentenstad er even niet meer inzit, is het lid worden van een studentenvereniging de ideale manier om nieuwe mensen te leren kennen. Dus waar wacht jij nog op? Sluit je aan bij een studentenvereniging!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.