Goed nieuws voor studenten, want het kabinet heeft het plan om studenten een uitkering te gaan geven van 600 euro per maand. Het zou gaan om een uitkering voor de periode van maximaal 3 maanden en is vooral bedoeld voor flexwerkers en studenten die door de coronacrisis hun (bij)baan zijn kwijtgeraakt. Dus zit je nu werkloos thuis dan heb je misschien wel recht op die uitkering van 600 euro.

Er is wel een voorwaarde aan deze regeling verbonden. Je hebt pas recht op de 600 euro per maand als je voor de coronacrisis minimaal 600 euro per maand verdiende. Helaas is de grens van 600 euro voor veel studenten te hoog, Hierdoor komen de meeste studenten niet in aanmerking voor de uitkering van 600 euro. LSVb heeft dan ook al laten weten dat het voor veel studenten met een fulltime studie onmogelijk is geweest om 600 euro of meer per maand te verdienen voor de coronacrisis. Ze hebben dan ook gevraagd of de grens van 600 euro naar beneden kan, zodat meer studenten in aanmerking kunnen komen. Het enige wat studenten die in de financiële problemen zitten door de coronacrisis nu kunnen doen is extra bijlenen bij DUO. Wat voor veel studenten onwenselijk is.

Daarnaast gaat het nog slechts om een plan van het kabinet. Ze moeten namelijk nog uitzoeken of het voor het UWV wel haalbaar is om de uitkering te gaan uitbetalen. Mocht dit niet het geval zijn dan gaat het hele feestje niet door. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons dan op Facebook. Ook zijn we erg benieuwd of jij in aanmerking zou komen voor de uitkering van 600 euro. Laat het ons weten in onderstaande poll!

Kom jij in aanmerking voor de uitkering van 600 euro?
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.