Een ongeluk zit in een klein hoekje en we hebben allemaal wel eens iets kapot laten vallen. Iets kapot laten vallen van iemand anders is toch altijd vervelender dan dat er iets stuk gaat van jezelf. Met een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je dit soort ongelukjes en worden de kosten van iets dat je stuk hebt gemaakt snel vergoed. Daarnaast verzeker je met een aansprakelijkheidsverzekering niet alleen bezittingen, maar ook lichamelijke en geestelijke vormen van schade. Het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar zeker wel een aanrader. Een aansprakelijkheidsverzekering is namelijk niet heel duur en al helemaal niet als je het afweegt tegen de kosten van bijvoorbeeld een ongeluk. Mocht je schade maken, dan zit je met een aansprakelijkheidsverzekering altijd goed.

Aansprakelijkheidsverzekering
Inshared> Meer informatie
FBTO> Meer informatie
Aegon> Meer informatie
Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering voor studenten?

Zoals we hierboven al lieten weten is de premie van een aansprakelijkheidsverzekering niet zo heel erg hoog. Zeker niet wanneer je bedenkt wat het laten vallen van een laptop je gaat kosten of erger nog de schadekosten van een door jou veroorzaakt ongeluk. Een aansprakelijkheidsverzekering kost gemiddeld zo’n 3 euro per maand. Hiermee ben je in de meeste gevallen verzekerd voor een bedrag dat kan oplopen tot 2.500.000 euro. Met een aansprakelijkheidsverzekering kan je dus met een gerust gevoel de laptop van je studiegenoot lenen.

Waar moet je op letten bij een aansprakelijkheidsverzekering?
  • Elke verzekeraar heeft zo zijn eigen voorwaarden voor het vergoeden van schade. Vergelijk daarom altijd een aantal aansprakelijkheidsverzekeringen, ons overzicht kan je daarbij helpen.
  • Het verschilt per aansprakelijkheidsverzekering of schade in het buitenland wel of niet gedekt is. Mocht je dit belangrijk vinden dan moet je hier dus goed op letten.
  • Schade tijdens stage lopen of vrijwilligerswerk valt meestal onder je aansprakelijkheidsverzekering. Dingen die er gebeuren tijdens betaald werk niet, hier is in principe je werkgever voor verantwoordelijk.
  • Heb je schade veroorzaakt? Maak dan altijd duidelijke foto’s van de situatie en schrijf direct op wat er gebeurd is. Zo heeft de verzekeraar later een beter beeld van wat er gebeurd is en wie aansprakelijk is.
  • Neem eerst contact op met je aansprakelijkheidsverzekering voordat je iets laat repareren. Het kan namelijk zo zijn dat de verzekeraar van je verlangt om de schade te laten repareren bij een bepaald bedrijf.
  • Bewaar alle communicatie tussen jou en je aansprakelijkheidsverzekering goed. Het liefst op papier! Communiceer daarom bij voorkeur via je mail of post.
Aansprakelijkheidsverzekering
Inshared> Meer informatie
FBTO> Meer informatie
Aegon> Meer informatie
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.