Een nieuwe iPhone kopen is voor de meeste mensen een hoogtepunt. Een duur hoogtepunt, want een nieuwe iPhone kost aardig wat geld. Zeker wanneer je kijkt naar de nieuwste modellen die er op dit moment op de markt zijn. Mocht je wat minder te besteden hebben of niet zo veel geld kwijt willen zijn aan een iPhone, dan ga je al snel op zoek naar een goedkope iPhone. Wie op zoek is naar een goedkope iPhone komt meestal uit op een budget- of refurbished iPhone. Maar wat zijn de verschillen tussen een budget iPhone en een refurbished iPhone? Ik heb het voor je uitgezocht en de verschillen onder elkaar gezet.

Het verschil tussen een budget iPhone en refurbished iPhone?

Een budget iPhone is een instapmodel dat gemaakt is om betaalbaar te zijn. Dit betekent dat je iets minder goede specificaties krijgt voor een betere prijs.

Met refurbished wordt bedoeld dat het gaat om een gebruikt toestel. Deze is ingekocht, nagekeken, getest en wordt vervolgens verkocht onder verschillende condities. Hierbij is “zo goed als nieuw” ook een optie. Dit maakt dat een tweedehands refurbished iPhone voor jou als nieuw kan aanvoelen. Hieronder nog even de verschillen tussen een budget iPhone en refurbished iPhone onder elkaar.

Budget iPhone
  1. Het toestel is nieuw, rechtstreeks uit de fabriek.
  2. Goedkoper dan de duurste iPhone. Dit komt doordat hij is ontworpen om betaalbaar te zijn.
  3. Functies kunnen wat beperkt zijn. Ook dit komt dan weer doordat hij is ontworpen om betaalbaar te zijn. Hierdoor lever je vaak iets in op bijvoorbeeld de camerakwaliteit.
Refurbished iPhone
  1. Het is een gebruikt toestel. Een refurbished iPhone is eerder gebruikt, verkocht en hersteld.
  2. Kan verschillende prijsklassen hebben. Dit komt doordat niet elke refurbished iPhone dezelfde conditie heeft. De eventuele gebruikerssporen die op de iPhone zitten, hebben invloed op de verkoopprijs.
  3. Is grondig gecontroleerd. Zeker wanneer de verkoper gecertificeerd is, mag je ervan uitgaan dat de iPhone goed nagekeken is. Daarnaast bieden de meeste verkopers ook garantie op hun refurbished producten.
  4. Goed voor het milieu! Door te kiezen voor een refurbished iPhone ben je goed bezig voor het klimaat. Het hergebruiken van elektrische apparaten zorgt ervoor dat je geen nieuwe grondstoffen nodig hebt en er is minder elektronisch afval.
Conclusie budget iPhone vs. refurbished iPhone

Nu je weet dat een budget iPhone is ontworpen om betaalbaar te zijn en een refurbished iPhone gebruikt en nagekeken is, moet je een goede keuze kunnen maken. Voor welke je ook kiest, beide opties hebben zo hun voordelen. Het is dan ook echt afhankelijk van de eigen behoeftes, verwachtingen en budget.

Zorg er altijd voor dat je nieuwe aankoop goed beschermd is met bijvoorbeeld een hoesje. Dit voorkomt een hoop schade en maakt je toestel na gebruik misschien wel geschikt om te verkopen aan een refurbished inkoper. Toch schade of een kras op je iPhone? Fixje deze zo weer!

Share: