Nadat we je al eerder hebben kunnen vertellen dat er plannen klaarliggen waarin staat dat studenten en flexwerkers recht hebben op een uitkering van 600 euro per maand. Nu hebben we helaas wat minder goed nieuws voor studenten. Het kabinet en onderwijsinstellingen hebben namelijk met elkaar afgesproken dat studenten zo mogelijk gebruik moeten gaan maken van het openbaar vervoer en dat reizen tijdens de spits sowieso straks niet meer mag.

Tijdens de spits reizen verboden voor studenten

De afspraak staat al dat studenten, wanneer het onderwijs hervat wordt op 15 juni, zo min mogelijk gebruik mogen maken van het openbaar vervoer. Daarbij komt dat het reizen in de spits voor studenten straks helemaal verboden is. Het is dan de bedoeling dat studenten tussen 11 uur en 15 uur gebruik kunnen gaan maken van het ov. Daarnaast zullen hogescholen studenten gaan aanmoedigen om vooral met de auto, de fiets of lopend te komen. Dit alles om het toch al schaarse OV vooral beschikbaar te houden voor de mensen met cruciale beroepen. Ook buiten de spitstijden is een mondkapje verplicht vanaf 1 juni en dat betekent dat ook alle studenten die gebruik gaan maken van het OV een mondkapje moeten gaan dragen.

Het idee is nog altijd dat na 15 juni hogescholen net als mbo-scholen in eerste instantie vooral open gaan voor examens en tentamens. Het onderwijs dat goed op afstand te doen is moet voorlopig nog altijd op afstand gegeven worden, dus ook na 15 juni. Je kan er eigenlijk dan ook wel vanuit gaan dat tot het einde van het schooljaar (en misschien wel langer) afstandsonderwijs gegeven zal gaan worden.

Mocht er meer duidelijk zijn of wil je gewoon op de hoogte blijven van alle laatste ontwikkelingen? Volg ons dan op Facebook!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.