In de meeste gevallen heb je als student zijnde gewoon recht op studiefinanciering, als je aan de voorwaarden ervan voldoet. Zo moet je tussen de 18 en 30 jaar oud zijn, een voltijd of duale opleiding volgen en de Nederlandse nationaliteit hebben. Je ontvangt dan een vast bedrag per maand aan studiefinanciering wat een tegemoetkoming is voor je studiekosten. Ben je uitwonend dan is het bedrag dat je kunt krijgen of lenen aan studiefinanciering een stuk hoger. Maar wat als de studiefinanciering niet genoeg is en je door bijvoorbeeld een crisis geen werk kunt vinden. Je vraagt dan in veel gevallen een (aanvullende) uitkering aan. Tijdens deze aanvraag wordt er gevraagd naar je huidige inkomen. Je ontvangt natuurlijk al studiefinanciering, maar geldt studiefinanciering als inkomen? Wij zochten het voor je uit.

Wordt studiefinanciering gezien als inkomen?

Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Ja, studiefinanciering wordt gezien als inkomen. Wanneer je bijvoorbeeld een uitkering aanvraagt moet je dus het bedrag dat je aan studiefinanciering ontvangt opgeven als inkomen. Heb je hiernaast toch nog wat inkomen uit een bijbaantje? Dan moet je ook dit bedrag uiteraard als inkomen invullen. Ontvang je een bijdrage van je ouders dan hoef je dit niet als inkomen op te geven. Een ouderbijdrage telt namelijk niet mee als inkomen.

Als het om geldzaken gaat is het belangrijk dat je alle vragen altijd naar waarheid invult, dit zorgt ervoor dat je op een later moment niks hoeft terug te betalen. Zo voorkom je dat je later in de schulden raakt.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.