Veel studenten dromen ervan om stage te gaan lopen in het verre buitenland. Niets is leuker dan stage te lopen en veel ervaringen op te doen in een ander land. Er zijn dan ook een hele hoop leuke landen waar je uit kunt kiezen als je stage wilt gaan lopen in het buitenland. Om je wat op weg te helpen in de zoektocht naar het voor jou ideale land om stage te gaan lopen hebben wij voor je uitgezocht wat de meest door studenten gekozen landen zijn om stage te lopen. Hieronder vind je een top 5 met de populairste landen om stage te lopen.

Top 5 meeste populaire landen om stage te lopen
  1. Spanje, vooral Barcelona is erg populair. Dit komt niet alleen door de sangria en tapas, maar zeker ook door de hoog aangeschreven universiteiten in Barcelona en Catalonië. De meeste stageplekken kun je in Spanje vinden in het toerisme of het bedrijfsleven.
  2. Engeland en dan vooral hoofdstad Londen. Ben je de Engelse taal goed machtig dan kan je in iedere sector eigenlijk wel aan de slag als stagiaire. Mocht je naar Engeland gaan om stage te lopen dan moet je wel rekening houden met de Britse werkcultuur, een ander betaalmiddel en het huizentekort in de grote steden. Daarnaast is de stagevergoeding in Engeland meestal wel goed geregeld.
  3. Australië, vooral voor de avonturiers. Het is een prachtig land en als je goed hebt opgelet bij Engelse les dan zit je helemaal goed, want Engels is de voertaal in Australië. Voor een stageplek kun je in Australië makkelijk terecht in het bedrijfsleven, de communicatiewereld of het toerisme. Het nadeel van stage lopen in Australië is dat je een visum nodig hebt en in de meeste gevallen een speciale zorgverzekering en een reisverzekering met werelddekking.
  4. China is een echt opkomend land. Je verwacht het misschien niet maar je kunt ook prima stage lopen in China. Het heeft wat haken en ogen, maar stage lopen is in China een hele belevenis. In China zitten een hoop internationale bedrijven waar je stage kunt lopen. Wel heb je ook voor China een visum nodig en moet je zelfs van tevoren je diploma’s laten legaliseren.
  5. Zuid-Afrika maakt onze top 5 van populairste stagelanden compleet. Net als China verwacht je waarschijnlijk Zuid-Afrika ook niet in deze lijst, maar hij hoort er wel degelijk thuis. Voor een stage bij een internationaal bedrijf hoef je niet in Zuid-Afrika te zijn. De meeste studenten gaan stage lopen in Zuid-Afrika om te helpen. Je kunt in Zuid-Afrika stage lopen bij een ontwikkelingsorganisatie of in de medische sector. Mocht je een opleiding volgen die aansluit bij het werk in een van de wildparken daar, dan is dat natuurlijk helemaal fantastisch!

Heb je na het zien van onze top 5 met de meest gekozen stagelanden plannen om stage te gaan lopen en te studeren in het buitenland? Dan zijn er nog een aantal dingen die je goed moet regelen voordat je kunt vertrekken voor een studie in het buitenland. Op de pagina over “Studenten in het buitenland” kan je lezen hoe het zit met je studiefinanciering en wat je nog meer moet regelen voor het studeren in het verre buitenland.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.