Voor veel mbo-studenten die nu een opleiding volgen om erna te gaan werken in de horeca of een ander contactberoep is de kans op daadwerkelijk werk wel erg klein geworden door het coronavirus. Daarom vraagt de MBO Raad om verlenging van de basisbeurs voor mbo’ers die zich willen laten omscholen. Voor veel mbo-studenten is er namelijk geen zicht meer op een baan waarvoor ze nu een opleiding volgen en dit heeft alles te maken met de coronacrisis.

Voor deze groep mbo’ers is een verlenging van de basisbeurs hard nodig!

Stel je voor je volgt nu een koksopleiding en voor de coronacrisis had je een grote kans op werk in de horeca. Nu is dat wel even anders, de horeca is niet (of beperkt) open en de kans dat het dit jaar weer erg druk gaat worden in de horeca is klein. Restaurants en cafés zitten dan ook voorlopig niet te springen om extra personeel. De baankansen voor deze groep studenten is dan ook wel heel erg klein geworden. Dit geldt ook voor studenten die na het halen van hun diploma willen gaan werken als kapper of andere contactberoepen.

Met het verlengen van de basisbeurs voor de groep studenten die hun baankansen in rook zien opgaan hebben ze de mogelijkheid om zich te laten omscholen. Ze kunnen dan een nieuwe opleiding gaan volgen die een beter perspectief biedt op werk. Het verlengen van de basisbeurs zorgt er ook voor dat deze groep studenten geen studielening hoeft aan te gaan. Het aangaan van een studielening is voor mbo’ers vaak een hele grote drempel, omdat het terugbetalen ervan lastig is met een mbo-salaris.

De MBO Raad heeft zijn wensen aan de Tweede Kamer gestuurd en hoopt snel op antwoord van ministers Slob en Van Engelshoven. Wordt dus vervolgd. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan op Facebook!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.