We krijgen de vraag vaak, is een uitvaartverzekering verplicht? Het antwoord is nee, een uitvaartverzekering is niet verplicht. Toch heeft ruim 70% van de Nederlanders een uitvaartverzekering. Dit komt o.a. omdat een uitvaartverzekering een stukje rust geeft voor de toekomst. Want wat als je komt te overlijden en je hebt geen uitvaartverzekering? Dan zijn de kosten van jouw uitvaart voor je nabestaanden en dat is naast al hun verdriet niet iets waar ze op zitten te wachten.

Moet ik als student een uitvaartverzekering afsluiten?

Voor iedereen en dus ook voor studenten is het verstandig om iets te regelen voor je uitvaartkosten. Al lijkt het nog ver weg en dat is het als het goed is ook. Toch is het verstandig om na te denken over de hoge kosten die er aankomen als je straks overlijdt, want je kunt je nabestaanden niet laten zitten met deze hoge kosten. Een begrafenis of crematie kost in Nederland tussen de 7.000 en 10.000 euro en dat is voor veel mensen een hele hoop geld. Met een uitvaartverzekering die een premie heeft van tussen de 5 en 10 euro per maand dek je deze hoge kosten. Het heeft dus zo zijn voordelen om een uitvaartverzekering af te sluiten.

Uitvaartverzekering
Monuta> Meer informatie
Studentenuitvaartverzekering.nl> Meer informatie

Wat zijn de andere opties naast een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering afsluiten is dus niet verplicht in Nederland. Naast het afsluiten van een uitvaartverzekering om de kosten van je uitvaart te betalen (als het zover is) kan je er voor kiezen om het bedrag te gaan sparen. Open een nieuwe spaarrekening en stort hier maandelijks een klein bedrag op voor je toekomstige uitvaart. Het duurt dan langer voordat je het totale bedrag dat een uitvaart kost bij elkaar hebt, maar het is een optie. Met een uitvaartverzekering zorg je er voor dat je nooit in de verleiding komt om het bedrag toch van die spaarrekening af te halen en te gebruiken voor iets anders. Heb je een ijzersterke discipline dan is het sparen voor je uitvaartkosten in veel gevallen goedkoper.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.