Het maakt niet uit of je groot woont of juist heel klein, de meeste studenten hebben genoeg waardevolle spullen op hun studentenkamer liggen. Denk maar eens aan je smartphone, laptop, tv en misschien wel kostbare sieraden die je geërfd hebt. Al met al een hele hoop kostbare spullen die je zomaar niet opnieuw kunt aanschaffen als er iets mee gebeurt. Want wat nou als er ingebroken wordt in je studentenkamer of erger, er breekt brand uit. Als dit gebeurt sta je er zonder inboedelverzekering alleen voor. Het opnieuw aanschaffen van alles wat je kwijt bent na een diefstal of stuk gaat is zonder inboedelverzekering voor eigen rekening. Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar zeker wel aan te raden. Ook als je op kamers woont!

Inboedelverzekering
Centraal Beheer> Meer informatie
FBTO> Meer informatie
Aegon> Meer informatie
Wat is een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering dekt schade aan je spullen (binnenshuis) als er bijvoorbeeld brand uitbreekt, waterschade ontstaat of wanneer er ingebroken wordt. Wat er precies wordt vergoed hangt af van de inboedelverzekering die je kiest. Met de inboedel worden alle spullen die in je huis of studentenkamer staan bedoeld.

Wat kost een inboedelverzekering voor studenten?

Een inboedelverzekering hoeft niet duur te zijn, zeker niet voor studenten. Studenten die een inboedelverzekering afsluiten zijn hier gemiddeld zo’n 7,50 euro aan kwijt. Er zijn ook speciale pakketten voor studenten. Dit is handig, want zo weet je zeker dat je nooit een te hoge premie betaalt voor je inboedelverzekering.

Wat zijn de aandachtpunten voor het afsluiten van een inboedelverzekering?
  • Bewaar al je bonnen altijd goed, het liefst digitaal. Zo kan je van dure spullen altijd bewijzen dat je ze daadwerkelijk in bezit had. Bij diefstal of brand kan de verzekeraar naar bonnetjes of andere bewijzen vragen van je spullen. Mocht je de bon niet meer hebben dan kan je ook met foto’s (van je inboedel) bewijzen dat je in het bezit was van die spullen.
  • Mocht je een kamer huren check dan altijd even of de huurbaas de inboedelverzekering niet collectief al heeft geregeld.
  • In de voorwaarden staat bijna altijd dat er inbraakschade moet zijn, zodat ze kunnen zien dat er daadwerkelijk is ingebroken. Maak hier dus duidelijke foto’s van voordat dit hersteld wordt.
  • Er zijn ook inboedelverzekeringen op de markt speciaal voor studenten. Mocht er een goede deal bij zitten dan vind je hem natuurlijk terug in ons overzicht.
Inboedelverzekering
Centraal Beheer> Meer informatie
FBTO> Meer informatie
Aegon> Meer informatie
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.