Als je een studentenreisproduct wilt aanvragen moet je in het bezit zijn van een persoonlijke OV-chipkaart. Zonder een persoonlijke OV-chipkaart kan je het studentenreisproduct niet koppelen en dus gebruiken. Een persoonlijke OV-chipkaart kan je tegenwoordig online aanvragen en is na aanvragen 5 jaar geldig. Voor het aanvragen heb je een digitale foto van jezelf nodig en betalen doe je eenvoudig via iDEAL. De kosten van een persoonsgebonden OV-chipkaart zijn 7,50 euro. Het aanvragen doe je als volgt:

Online een persoonlijke OV-chipkaart aanvragen

Wanneer je online een persoonlijke OV-chipkaart wilt aanvragen heb je een goede digitale foto nodig, zonder snapchat-filter. Deze foto moet in jpg zijn en maximaal 5 MB groot. Het uploaden van een ongeldige foto kan ervoor zorgen dat je een boete krijgt en ze je OV-chipkaart in beslag nemen.

Het aanvragen van je OV-chipkaart doe je via ov-chipkaart.nl. Tijdens het aanvragen moet je een aantal vragen naar waarheid invullen, doe je dit niet ook dan is je OV-chipkaart ongeldig en riskeer je een boete. Ze vragen onder andere naar je geslacht, naam, adres en contactgegevens. Hierna moet je jouw foto uploaden, deze moet voldoen aan de volgende eisen:

  • De foto moet zijn van diegene die gaat reizen met de ov-chipkaart
  • Het moet een recente foto zijn
  • Scherp en zeker niet te licht of te donker
  • Minimaal 50 Kb en maximaal 5 MB groot
  • Het moet een jpg-bestand zijn
  • Een Snapchat-filter of ander soort filters zijn niet toegestaan

In de meeste gevallen is het inscannen van een pasfoto of hiervan een foto maken met je smartphone meer dan genoeg. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om een selfie te maken met je mobiele telefoon. Zolang deze maar voldoet aan de hierboven genoemde voorwaarden. Na het uploaden van je foto wordt er gevraagd al je gegevens te controleren en moet je vervolgens je aanvraag compleet maken door te betalen. Het duurt ongeveer twee weken voordat je OV-chipkaart in je brievenbus ligt.

Studenten ov aanvragen kan je doen zodra de aanvraag van je persoonlijke OV-chipkaart is voltooid.  

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.