Ook nu de scholen langzaam weer open mogen moeten de meeste lessen nog altijd online gevolgd worden. Waar dat voor veel studenten in het begin prima te doen was, wordt het volgen van online lessen steeds lastiger. Dit komt omdat thuis of in je studentenhuis het focussen op je lesstof soms moeilijk gaat door allerlei dingen die je afleiden en daarnaast werken de meeste studenten zonder goede planning. Om je wat op weg te helpen in deze onzekere studietijd hebben we een aantal tips voor je die je kunnen gaan helpen bij het volgen van online lessen en tijdens het studeren vanuit je slaapkamer.

Tips om toch goed te studeren in een stressvolle periode

Een goede planning is erg belangrijk nu er verwacht wordt dat je zo veel mogelijk thuis studeert. Net als toen je nog lessen volgde op school aan de hand van een rooster is het belangrijk om nu zelf zo’n rooster te maken. Leg van tevoren per week ongeveer vast wat je wilt gaan doen en maak blokken waarin je gaat werken aan een bepaald vak. Zo zorg je dat je gestructureerd aan de slag gaat met je schoolwerk. Houd je vervolgens ook aan de gemaakte planning, anders werkt het niet. De volgende tips kunnen je helpen met het maken en het uitvoeren van je planning.

  • Schrijf je doelen voor de dag op en leg deze in het zicht op je bureau. Streep af wat je gedaan hebt, dit motiveert je om door te werken.
  • Zorg voor ritme. Sta elke dag op tijd op en ga aan de slag. Plan je pauzes en spreek een tijd met jezelf af wanneer je kunt stoppen.
  • Zet wekkers voor de lessen die je online moet volgen. Hierdoor kijk je niet steeds naar de klok en blijf je gefocust tot de online les begint.
  • Kijk na elke 20 minuten op een scherm eens naar iets anders, buiten bijvoorbeeld. Dit is goed voor je ogen, maar wel een risico op afgeleid te raken.
  • Probeer je werk niet uit te stellen. Dit zorgt voor een hoop extra werk aan het einde van een studieperiode.
  • Zorg voor een rustige en stille studeerruimte.
  • Zet je smartphone helemaal uit wanneer je thuis aan het studeren bent. Er zijn ook handige apps te downloaden die je helpen je telefoon stil te houden wanneer je aan het studeren bent.

Heb je zelf nog een tip die je mist in ons lijstje laat hem dan achter in een reactie en als hij goed is voegen wij het toe aan ons lijstje. Lukt het thuis studeren even niet en loop je vast? Er zijn altijd docenten tijdens schooluren telefonisch of per e-mail beschikbaar waar je terecht kunt met je vragen. Maak hier als het nodig is gebruik van, dit zorgt namelijk dat je weer snel door kunt.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.