Ben je afgestudeerd en heb je een diploma op zak? Gefeliciteerd! Nu je klaar bent met studeren zijn er natuurlijk een aantal dingen die je moet regelen als je bent afgestudeerd. Daarnaast ben je vast druk met je toekomstplannen. Wanneer je bent afgestudeerd zijn er een aantal dingen die je kunt gaan doen.

Verder studeren

Heb je het gevoel nog niet klaar te zijn, wil je nog meer leren of ben je gewoon nog niet toe aan werken? Dan kan je er voor kiezen om verder te gaan studeren. Heb je een bachelor afgerond dan kan je uiteraard een master volgen. Ook een opleiding in een heel andere richting behoort nu tot de mogelijkheden. Houd er wel rekening mee dat je in veel gevallen na het afstuderen geen recht meer hebt op studiefinanciering. Daarnaast betaal je in veel gevallen meer collegegeld.

Zie je het niet zitten om weer de schoolbanken in te gaan? Dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een opleiding of cursus te volgen bij een thuisopleider.

Aan het werk!

Nu je afgestudeerd bent ben je klaar voor de arbeidsmarkt. Toch is het voor veel ex-studenten lastig om aan slag te gaan voor een werkgever. Het voelt allemaal zo definitief en het grote mensen leven gaat nu dan ook echt beginnen. Ben je klaar voor je zoektocht naar de ideale baan? Dan vind je hier handige sollicitatietips.

Reizen

Met een diploma op zak kiezen toch veel studenten ervoor om eerst te gaan reizen. Dit kan zijn een korte wereldreis of het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland. Misschien is het nu niet helemaal de tijd om te gaan reizen of heb je het geld er nog niet voor? Dan kan je ervoor kiezen om eerst een jaar te gaan werken en daarna te gaan reizen.

Ervaring opdoen

Heb je nog geen idee waar je wilt gaan werken of welk beroep nou echt bij je past? Ga dan aan de slag bij een werkervaringsplek. Dit zijn tijdelijke baantjes waar je voor een minimumloon werkervaring kunt opdoen in een bepaald vakgebied. Heb je dit allemaal niet nodig dan kan je natuurlijk gewoon starten met het zoeken naar je droombaan.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.