Nog voordat je studiefinanciering wilt gaan aanvragen moet je eerst controleren of je wel recht hebt op studiefinanciering. De voorwaarden voor studiefinanciering bestaan uit regels over je leeftijd, het soort opleiding dat je wilt gaan volgen en je nationaliteit. Dit zijn de voorwaarden voor studiefinanciering zoals ze gelden in 2020.

Leeftijdsvoorwaarden studiefinanciering
  • Volg je een mbo-opleiding of zit je nog op het voortgezet onderwijs? Dan moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Volg je een mbo-opleiding en ben je nog geen 18 jaar oud? Dan heb je wel recht op een studentenreisproduct. Voor het hbo en de universiteit geldt geen minimumleeftijd voor het aanvragen van studiefinanciering.
  • Je mag niet ouder zijn dan 30 jaar voor het aanvragen van studiefinanciering. Zit je op het speciaal onderwijs? Dan mag je zelfs niet ouder zijn dan 20 jaar voor het aanvragen van een tegemoetkoming.
Voorwaarden opleidingsniveau studiefinanciering
  • Je hebt recht op studiefinanciering als je een van de volgende opleidingen volgt: vmbo, havo, mavo, lwoo, praktijdonderwijs, vso, vavo, mbo (bol), bachelor, master of associate degree.
  • Je moet een voltijd- of duale-opleiding volgen, bbl-studenten hebben geen recht op studiefinanciering.
  • De opleiding die je volgt moet erkend zijn en minimaal 1 jaar duren.
Voorwaarden aan nationaliteit voor studiefinanciering
  • Je moet Nederlander zijn of een verblijfsvergunning hebben (type II, III, IV of V).

Voldoe je aan alle voorwaarden voor studiefinanciering? Dan staat niks je meer in de weg om studiefinanciering aan te vragen bij DUO. Het aanvragen van studiefinanciering doe je in drie eenvoudige stappen. Vraag je studiefinanciering ruim op tijd aan, omdat DUO tijd nodig heeft om je aanvraag te beoordelen.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.