Nu we in Nederland te maken hebben met een avondklok en dus iedereen na een bepaalde tijd binnen moeten blijven, zullen veel studenten moeten dealen met het feit dat borrelen tot in de laatste uurtjes met wat vrienden er even niet meer inzit. Dit alles natuurlijk om de besmettingen in Nederland omlaag te brengen en dat doen we door zo min mogelijk contact te hebben met anderen. Toch is het voor veel studenten lastig, zeker als je niet in een overvol studentenhuis woont. Want wie zie je nu eigenlijk nog? Om het allemaal wat dragelijk te maken zochten wij wat allemaal nog wel kan ondanks de geldende avondklok.

Zo zorg je voor een leuke avond in coronatijd
  1. Ga digitaal borrelen met studiegenoten en vrienden. Nodig een groepje vrienden uit voor een Zoom meeting, regel allemaal wat lekkers voor jezelf en maak er het beste van. Een prima spel om digitaal te spelen met vrienden is “30 seconds”. Maak er voor de gelegenheid wel 60 seconden van, omdat er altijd wel een paar zijn met een trage verbinding.
  2. Ga je toch bij een vriend of vriendin op bezoek? Zorg dan altijd voor een klein tasje met wat schoon ondergoed en je pyjama. Je kunt er namelijk een sleepover van maken. Zo zorg je ervoor dat je ‘s avonds (tijdens de avondklok) niet over straat hoeft richting huis.
  3. Samen film kijken! Maar dan op afstand, gewoon vanuit je eigen studentenkamer. Spreek een avond af met wat vrienden en laat voor de gezelligheid Zoom aanstaan. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is tegelijkertijd op play te drukken. Wij raden een goeie horrorfilm aan, want niets is leuker dan je vrienden zien schrikken op Zoom.

Natuurlijk hadden we je ook allerlei tips kunnen geven die net op het randje zijn, zoals het kopen van een Thuisbezorgd jas of PostNL petje. Toch lijkt het ook ons verstandig dat iedereen zich zoveel mogelijk houdt aan de geldende coronaregels. Zo zorgen we er samen voor dat we hopelijk sneller af zijn van al deze ellende en weer kunnen afspreken met vrienden, een biertje drinken op het terras en naar festivals gaan!

Heb je tijd over doordat je veel thuis zit? Dan zijn er altijd van die dingen die je eigenlijk al lang had moeten regelen.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.