Januari is niet alleen de eerste maand van het jaar, maar ook de maand van goede voornemens. Van de meeste goede voornemens komt maar weinig terecht. Dit komt doordat ze vaak vrij algemeen zijn. Denk bijvoorbeeld aan de goede voornemens als gezonder willen eten of meer tijd doorbrengen met familie. Maar wat als je nu eens een goed voornemen eraan toevoegt dat concreter is. Zoals het regelen van je zaakjes? Veel studenten hebben namelijk een hoop achterstallig werk als het gaat om het regelen van hun administratie. Dat is zonde, want je kunt hierdoor een hoop geld mislopen. Hieronder hebben we daarom een lijstje voor je gemaakt met dingen die je kunt regelen in januari (als zijnde goede voornemens) die je direct voordelen opleveren.

Schrijf je in bij kamersites en woningplatforms

Hiervoor hoef je niet direct het plan te hebben om uit huis te gaan. Er staan namelijk lange wachtrijen voor een kamer of huurhuisje. Door jezelf nu al in te schrijven zorg je ervoor dat je terechtkomt in de digitale wachtrijen. Het inschrijven is gratis en verplicht je tot niks.

KamersitesStart je zoektocht
Huurzone.nl> Kamer zoeken
Esteon> Kamer zoeken
Huurstunt> Kamer zoeken
Direct Wonen> Kamer zoeken
Kamerstudenten.nl> Kamer zoeken
Zorgtoeslag aanvragen

De meeste studenten hebben gewoon recht op zorgtoeslag. Ontvang je nog geen zorgtoeslag? Dan heb je dit waarschijnlijk nog niet aangevraagd. Zorgtoeslag ontvang je namelijk niet automatisch, maar moet je eerst aanvragen. Tijdens het aanvragen wordt er direct voor je gekeken of je recht hebt op zorgtoeslag en op hoeveel. Ga voor het aanvragen van zorgtoeslag naar toeslagen.nl.

Uitvaartverzekering regelen

Het klinkt vast als een ver van mijn bed show, het regelen van je uitvaartverzekering. Toch hoort het er een beetje bij en kan je het beter regelen nu je nog jong bent. Jongeren en studenten betalen namelijk in de meeste gevallen een veel lagere premie. Daarnaast is dood gaan een dure grap en zit een ongeluk in een klein hoekje. Zorg ervoor dat je nabestaanden niet blijven zitten met de kosten van jouw uitvaart. Dit doe je door een uitvaartverzekering af te sluiten.

Uitvaartverzekering
Monuta> Meer informatie
Studentenuitvaartverzekering.nl> Meer informatie
Zorg voor meer inkomsten

Veel studenten hebben last van een klein budget, omdat ze simpelweg niet heel veel inkomsten hebben. Zorg dat er meer geld binnenkomt door extra te werken. Dit kan je doen door om meer uren te vragen bij je werkgever of wat bij te verdienen als panellid. Als panellid kan je geld verdienen met het invullen van vragenlijstjes en het geven van je mening. Meld je aan als panellid en ontdek of het iets voor je is.

Enquêtebureaus Aanmelden
NMO Multimedia Panel> Word panellid
PanelClix> Word panellid
GfK Panel> Word panellid
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.