Wanneer je op kamers gaat zijn er een hoop dingen waar je over na moet denken, zoals de inrichting van je studentenkamer. Waar komt je bed te staan en is er ruimte voor een goed bureau? Ook is het belangrijk om al van tevoren na te denken over raamdecoratie. Want wie graag in het donker slaapt of geen last wil hebben van lichtinval tijdens het bingen van je favoriete serie moet zorgen voor goede raamdecoratie. Daarnaast zorgt het natuurlijk voor sfeer en minder inkijk als je iets voor je ramen hebt hangen. Hieronder lees je wat de beste opties zijn voor raamdecoratie, natuurlijk houden we rekening met je studentenbudget. Gelukkig hoeft goede raamdecoratie niet duur te zijn!

Gordijnen, kant en klaar of op maat gemaakt

Het eerste waar je misschien aan denkt zijn gordijnen. Dit is dan ook de makkelijkste en meest gebruikte oplossing. Slaap je graag in het donker? Dan moet je er voor zorgen dat je goed verduisterende gordijnen koopt. Het nadeel hiervan is dat (goed) verduisterende gordijnen vaak erg duur zijn en ook het op maat laten maken kost een hoop geld. Uiteraard zijn er altijd adresjes te vinden die ze gratis voor je op maat kunnen maken. Kant en klare gordijnen kopen is ook een optie. Het voordeel hiervan is dat ze vaak goedkoop zijn en in sommige gevallen eenvoudig zelf op maat te maken zijn. Vergeet ook niet dat je er met alleen gordijnen kopen niet bent. Gordijnen moeten namelijk ergens aan hangen. Controleer dan ook altijd eerst of er al een gordijnrails hangt en welk type.

Rolgordijnen zijn lastig op maat te maken

Een andere goedkope optie is het aanschaffen van een rolgordijn voor op je studentenkamer. Ze nemen weinig ruimte in beslag en zijn relatief goedkoop. Past een standaardmaat in je raamkozijn dan ben je helemaal snel klaar. Zo niet, dan kan je een rolgordijn op maat maken met behulp van een ijzerzaagje en schaar. Hiervoor moet je wel een beetje handig zijn. Er zijn rolgordijnen die verduisterend zijn. Toch moet je er rekening mee houden dat een rolgordijn rondom altijd wat licht doorlaat, omdat hij niet naadloos aansluit op je raamkozijn.

Jaloezieën zorgen pas echt voor sfeer

Wil je voor iets gaan met meer sfeer? Ga dan voor jaloezieën in je studentenkamer. Jaloezieën heb je in allerlei soorten en maten. Of je nou kiest voor houten of aluminium jaloezieën ze zorgen allemaal voor net dat beetje extra luxe in je kamer. Daarnaast zijn jaloezieën tegenwoordig niet meer zo duur als vroeger en passen dus prima in een studentenbudget. Het op maat maken van jaloezieën (mocht het nodig zijn) kan je wel echt het beste laten doen. Gelukkig zijn ze in vele soorten en maten te krijgen, dus er is altijd wel eentje die past in de kozijnen van je studentenkamer.

Ben je benieuwd met welke kosten je nog meer rekening moet houden als je op jezelf gaat wonen? Dit kost op jezelf wonen gemiddeld.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.