Zit je even krap bij kas? Dat is niet zo gek, want veel studenten hebben moeite om rond te komen. Alles wordt steeds duurder en ook als je nog jong bent wil je het liefst een luxe leven leiden. Daarnaast verdienen de meeste studenten niet meer dan het minimumloon. Wil je naast de nodige uitgaven toch wat geld overhouden aan het einde van de maand? Dan is het tijd om te gaan besparen. Wij hebben de beste bespaartips voor je op een rijtje gezet.

  1. Koop niet teveel snoep en snacks tijdens je (werk)pauze. Lunch kopen kost je toch al snel een paar euro per keer en dit kan aardig oplopen. Dus neem dat bammetje mee van huis en tel uit je winst.
  2. Laat je pinpas thuis! Want zonder pinpas op zak doe je minder snel impulsaankopen. Zorg er natuurlijk wel voor dat je wat contant geld op zak hebt zodat je niet helemaal zonder zit.
  3. Verstop wat geld in huis of je kamer. Wanneer je dit later terugvindt heb je een leuke meevaller.
  4. Sta je op het punt om iets duurs te kopen (wat je eigenlijk niet nodig hebt)? Reken dan eens uit hoe lang je er voor moet werken.
  5. Zet elke maand wat geld op een losse spaarrekening. Dus niet bij dezelfde bank waar je al een betaalrekening hebt. Zo zorg je er voor dat je niet steeds het geld wilt uitgeven wanneer je het ziet staan als je jouw betaalapp opent. Hoe je gratis een aparte spaarrekening kunt openen lees je hier.
Deze bespaartip levert je direct geld op!

Is het tussen 12 november en 31 december? Dan hebben we goed nieuws voor je, want je kunt je flink wat besparen door over te stappen van zorgverzekering! Je hebt er vast al veel over gelezen en gehoord op het internet, de tv of radio. Zorgverzekeraars maken in deze periode namelijk een hoop reclame voor zichzelf. Als student kan je eenvoudig zelf je huidige zorgverzekering vergelijken met de meeste gekozen zorgverzekeringen onder studenten. Gewoon hier op Studynotes.nl. Wij hebben geen directe banden met de verzekeraars en dat is wel zo eerlijk als je wilt gaan vergelijken. Lees hier verder waarom je zou moeten overstappen van zorgverzekering.

ZorgverzekeringPremie
ZieZo€ 109,25> Meer informatie
Ditzo€ 109,85> Meer informatie
De Friesland€ 113,00> Meer informatie
Besured€ 114,85> Meer informatie
Jaaah€ 115,00> Meer informatie

Wil je jouw bespaartips delen? Laat ze achter in een reactie!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.