Omdat voor veel studenten de studiefinanciering tegenwoordig een lening is gaan steeds meer studenten op zoek naar een bijbaan of studentenwerk. Want met alleen de studiefinanciering kan je het op jezelf wonen niet betalen. Daarnaast is de studiefinanciering eigenlijk bedoeld om je studie te betalen en niet te voorzien in je levensonderhoud. Als student moet je dus aan het werk gaan mocht je naast je studie ook nog leuke dingen willen doen. Maar wat levert een bijbaan of studentenwerk eigenlijk op? Wij zochten het voor je uit.

Hoe vind je een bijbaan?

Ben je op zoek naar een bijbaan, omdat je wat extra geld op zak wilt hebben voor je boodschappen of de leuke dingen? Hieronder vind je een aantal websites die goede studentenvacatures open hebben staan waar je direct aan de slag kunt. Het is aan jou om uit te zoeken welke vacature het beste bij je past.

Vacaturesites
Tempo-Team> Vacatures bekijken
Randstad> Vacatures bekijken

Een andere manier om wat bij te verdienen tijdens je studie is bijvoorbeeld door het invullen van enquêtes. Je gaat er geen hele grote bedragen mee verdienen, maar het is voor veel studenten zeker de moeite waard.  

Wat kan je verdienen met studentenwerk?

Hoeveel je precies kunt verdienen met je bijbaan hangt een beetje af van het soort werk dat je gaat doen. Wel verdien je in ieder geval het wettelijke minimumloon en meestal zelfs iets meer. Wat je ongeveer kunt gaan verdienen per werksoort lees je hieronder.

Telefonisch verkoper: Als telefonisch verkoper verdien je zo rond de 9 euro per uur wanneer je net begonnen ben. Het grote voordeel is dat je bonussen kunt verdienen bij elke verkoop die je realiseert. Ben je hier goed in? Dan kunnen deze bonussen aardig oplopen.

Administratief medewerker: Met dit werk, wat voor veel studenten erg saai is, verdien je wanneer je net gestart bent ongeveer hetzelfde (9 euro per uur) als een telefonisch verkoper. Helaas krijg je als administratief medewerker geen extra bonussen.  

Seizoenswerk: Met seizoenswerk bedoelen we het plukken van tomaten of inpakken van kerstpakketten. Dit soort werk verdient meestal erg goed, namelijk zo’n 11 euro per uur. Dit komt omdat het vaak hard werken is en meestal in de vakantieperiodes.

Uitdelen van samples: Wil je werken in de buitenlucht en ben je niet verlegen? Dan is het uitdelen van gratis chips, kranten of frisdrank echt iets voor jou. Je verdient er gemiddeld 8 euro per uur mee en dat is mooi meegenomen, want gratis uitdelen van samples is altijd erg gezellig!

Vacaturesites
Tempo-Team> Vacatures bekijken
Randstad> Vacatures bekijken
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.