Instagram is een mobiele applicatie die je kunt downloaden op je mobiele telefoon en/of tablet. Met Instagram kun je foto’s en korte video’s de wereld insturen en zo delen met je vrienden, collega’s en familie. Instagram is op het moment de populairste sociale media, naast Facebook, Snapchat en Pinterest. Foto’s en video’s die je via Instagram deelt kun je voorzien van een korte beschrijving en hashtags. Net als bij andere sociale media is het mogelijk om je account zichtbaar te maken voor iedereen of alleen voor de mensen die je zelf hebt toegevoegd aan je Instagram-account. Instagram is uniek omdat het enkel draait om foto’s en korte video’s. Het aanmaken van een eigen Instagram-account is heel eenvoudig. Lees hieronder de instructie voor het aanmaken van een Instagram-account.

Download en installeer Instagram

Om een eigen Instagram-account te kunnen aanmaken moet je eerst de Instagram-app downloaden en installeren op je mobiel of tablet. Ga voor het downloaden van Instagram naar de App- of Play Store van je mobiele apparaat. De applicatie Instagram is beschikbaar voor deze besturingssystemen:

IOS (Apple) en Android

Instagram-account aanmaken

Nadat je de applicatie hebt gedownload en geïnstalleerd klik je op de app en kies je voor “Geen account? Registreer je dan”

Vervolgens zal er van je gevraagd worden om je e-mailadres in te vullen of in te loggen met je bestaande Facebook-account. Nadat je jouw e-mailadres hebt geregistreerd moet je een gebruikersnaam en wachtwoord kiezen. Daarnaast wordt er gevraagd om een aantal profielgegevens in te vullen. Nadat je dit gedaan hebt bevestig je het aanmaken van je Instagram-account door op “Klaar” te klikken.

Zorg er altijd voor dat je je aanmeldt met bijvoorbeeld je Outlook e-mailadres waartoe alleen jij toegang hebt. Dit is wel zo veilig en je hebt hem nodig wanneer je bijvoorbeeld je wachtwoord vergeten bent. Want alleen met je vooraf ingevulde e-mailadres kun je jouw wachtwoord weer resetten.

Vrienden en contacten toevoegen

De applicatie van Instagram gebruikt het adresboek van je mobiele apparaat om je te helpen vrienden en contacten te vinden. Tijdens het aanmaken van je Instagram-account krijg je de melding “Instagram wil toegang tot uw contacten”, bevestig dit met “Ok” om andere Instagram-gebruikers uit je contactenlijst te kunnen vinden en toe te voegen. Naast het op kunnen zoeken van andere Instagram-gebruikers in je contactenlijst krijg je ook regelmatig “Suggesties voor jou” te zien, dit is een selectie gemaakt door Instagram. Ook is het mogelijk om andere Instagram-gebruikers op te zoeken en te gaan volgen aan de hand van hun gebruikersnamen.

Nu je een eigen Instagram-account hebt aangemaakt ben je klaar om Instagram te gaan gebruiken. Het maken, bewerken en plaatsen van foto’s en korte video’s wijst zich vanzelf. Veel plezier met je eigen aangemaakte Instagram-account.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.