Een zorgverzekering is verplicht in Nederland en voor veel studenten erg duur. Gelukkig heeft de overheid daar iets op bedacht, namelijk de zorgtoeslag. Met de zorgtoeslag komt de overheid je tegemoet in de kosten van je dure zorgverzekering. En dat is voor veel studenten die het al niet heel breed hebben hard nodig!

De meeste studenten voldoen aan de voorwaarden van zorgtoeslag. Zo moet je minimaal 18 jaar oud zijn, mag je niet teveel verdienen, moet je in Nederland wonen en mag je niet teveel spaargeld hebben. Dit klinkt in alles als een gemiddelde student en daarom kunnen de meeste studenten zonder problemen zorgtoeslag aanvragen.

Zorgtoeslag aanvragen

Helaas is het niet zo dat je zorgtoeslag automatisch ontvangt, je moet dit namelijk eerst zelf aanvragen. Het aanvragen van zorgtoeslag is niet heel lastig en kan je gewoon zelf doen via de website van de overheid. Om via toeslagen.nl zorgtoeslag aan te vragen heb je wel een DigiD nodig.

Ben je binnenkort 18 jaar oud? Dan mag je niet alleen zorgtoeslag aanvragen maar moet je ook een eigen zorgverzekering hebben geregeld. Je kunt er voor kiezen om je zorgverzekering via je ouders te laten lopen, maar dit is in veel gevallen duurder dan wanneer je het zelf regelt. Meer informatie over het afsluiten van een zorgverzekering en wat je nog meer moet regelen als je 18 jaar oud wordt lees je op onze partnerpagina 18ennu.nl. Check dan ook even hun 18-jarige checklist!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.