Er zijn een hele hoop regelingen voor werkenden en werkgevers om de financiële gevolgen van de coronacrisis te beperken. Maar een goede regeling voor de duizenden studenten met financiële problemen is er helaas nog altijd niet. De enige optie die studenten tot nu toe hebben gekregen is de optie om meer te lenen bij DUO. Wat voor veel studenten toch wel een beetje zwaar op de maag ligt, want ze moeten al zoveel lenen om sowieso te kunnen studeren. Extra lenen bij DUO om de coronacrisis door te komen voelt voor veel studenten dan ook niet oké!

Veel studenten raken hun (bij)baan kwijt

Veel studenten hebben financieel gezien last van de coronacrisis omdat ze hun bijbaan zijn kwijtgeraakt. Dit komt doordat studenten over het algemeen werken met tijdelijke contracten of seizoensgebonden werk doen. Daarnaast werken de meeste studenten in de horeca, maar er is nu geen café of restaurant open. Een echte kaalslag onder studenten dus en daarom heeft de Landelijke Studentenvakbond hierover vragen gesteld aan Minister Koolmees.

Minister Koolmees heeft gezegd naar een oplossing te willen zoeken. Ook erkent de Minister dat met de huidige regelingen veel studenten tussen wal en schip raken. Wordt vervolgd dus!

Op de hoogte blijven? Volg ons dan via:

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.