De meimaand is voor veel werkenden een maand om naar uit te kijken. Dit komt natuurlijk omdat in de maand mei het vakantiegeld wordt uitbetaald. Iedereen die in loondienst werkt krijgt in de maand mei (meestal tegelijk met het loon) zijn vakantiegeld. Het vakantiegeld is 8 procent van je brutosalaris over het afgelopen jaar (van juni tot juni). Hoe hoog het vakantiegeld is dat je krijgt hangt 100% af van het aantal uren dat je hebt gewerkt en het bijbehorende salaris wat je het afgelopen jaar hebt verdient. Het vakantiegeld is eigenlijk een soort extraatje dat je werkgever voor je heeft opgespaard en eens per jaar (in mei) aan je uitbetaalt.

Waar geven studenten hun vakantiegeld aan uit?

Vroeger werd het vakantiegeld, zoals de naam vast al doet vermoeden, uitgegeven aan de vakantie. Tegenwoordig gaat het vakantiegeld ook op aan hele andere dingen. Dit is de top 5 waar studenten hun vakantiegeld aan uitgeven.

  1. Vakantie en uitgaan
  2. Sparen
  3. Studieschuld aflossen
  4. Meubels of inrichting kamer
  5. Mobiele apparaten en spelcomputers

Ben je van plan om dit jaar je vakantiegeld wijs te gaan besteden? Zet het dan voorlopig opzij op een online spaarrekening. Dit zorgt ervoor dat je het minder snel impulsief gaat uitgeven.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.