Thuiswerken doen we allemaal steeds vaker. Niet alleen omdat het een tijd lang vanuit de overheid is opgelegd, maar ook omdat het veel tijd en ergernis bespaart. Je heb geen last meer van een lange reistijd en een plekje moeten zoeken in tram, bus of metro behoort ook tot het verleden. Daarnaast kan je na een lange werkdag lekker snel thuis op je bank ploffen om te relaxen. Toch is het voor veel mensen lastig om thuis een goed functionerend kantoor in te richten. Bijvoorbeeld omdat je door ruimtegebrek niet genoeg ruimte hebt voor een uitgebreid kantoor thuis. Met onze tips kan je ook met weinig ruimte een prima kantoor inrichten.

1.       Zorg voor het juiste (dag)licht

Niks is vervelender dan werken in een te donkere ruimte. Je ogen worden sneller moe en heel actief word je er niet van. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor voldoende licht. Daglicht is natuurlijk de beste oplossing, maar goed kunstlicht kan ook helpen. Heb je een raam op kantoor? Plaats je bureau er dan eens voor. Dit zorgt voor genoeg licht achter je laptop of computerscherm en je kunt af en toe naar buiten kijken. Elk kwartier wegkijken van je scherm is niet alleen goed voor je ogen, maar zorgt er ook nog eens voor dat je de rest van de dag productiever kunt werken!

2.       Werk die kabels weg

Ieder kantoor ligt altijd vol met kabels. Dit ziet er niet alleen slordig uit, maar zorgt er ook voor dat je werkplek onrustig aanvoelt. Werk kabels en stekkerdozen dan ook zoveel mogelijk weg. Dit kan bijvoorbeeld met evoline stekkerdozen die je kunt wegwerken in je bureau. Hierdoor struikel je nooit over in de weg liggende opladers en verlengsnoeren. Daarnaast ziet het er ook nog eens super strak uit.

3.       Ga voor groen

Om je kantoor wat gezelliger te maken mag een beetje groen natuurlijk niet ontbreken. Je hoeft hiervoor niet heel veel ruimte te hebben. Een klein plantje volstaat al. Heb je echt weinig ruimte? Dan kan je achter het raam van je kantoor wat groen neerzetten. Met “ga voor groen” doelen we ook op het duurzaam inrichten van je kantoor. Denk hierbij aan een bureau van de kringloop, minder printen en kiezen voor ledverlichting. Hierin kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Onthoud vooral dat een duurzame oplossing voor je kantoor niet duur hoeft te zijn!

Met deze tips kan iedereen eenvoudig en goedkoper een kantoor inrichten. Een kantoor waarin hard gewerkt kan worden.

Share: