Maaltijdvervangers zijn er tegenwoordig in veel verschillende soorten en maten. Je kunt ze kopen in de winkel of eenvoudig online bestellen. De bedenkers van Yfood hebben ons gevraagd om voor de lezers van Studynotes.nl hun drinks te voorzien van een review. Op de website staat dat het bewuste voeding is, maar dan eenvoudig. Klopt dit? Wij zochten het voor je uit en je leest er alles over in dit artikel.

Online besteld en snel in huis

Om maar gelijk met de deur is huis te vallen is het vrij eenvoudig om bij Yfood online te bestellen. Je plaatst je bestelling via de website en krijgt het vervolgens thuisbezorgd. Ideaal, want waarom zou je voor het eten van de toekomst nog naar de supermarkt gaan? Uiteraard moet je om gevarieerd te blijven eten nog wel voor bijvoorbeeld je groente en fruit naar de supermarkt. Het is namelijk belangrijk om gebalanceerd en vooral gevarieerd te blijven eten. Dit advies is dan ook terug te lezen op de verpakking van de Yfood producten en dat klinkt als een eerlijk verhaal. Voor deze review heb er dan ook voor gekozen om alleen mijn ontbijt te vervangen voor een flesje Yfood drinks.

De smaak

Over smaak valt te twisten, dat geldt ook voor de smaken die Yfood levert. In het proefpakket die we opgestuurd kregen zaten vijf verschillende smaken. Ik vond de smaken Smooth Vanilla, Crazy Coconut en Happy Banana het lekkerst. Classic Choco en Cold Brew Coffee waren minder mijn ding, maar ik ben dan ook geen koffiedrinker. Gelukkig kan je uit veel verschillende smaken kiezen. Hierdoor kan je niet alleen variëren van smaak, maar ben je er ook van verzekerd dat er meerdere smaken zijn die je lekker zult vinden.

De smaak vonden wij sowieso erg goed. Het drinken heeft een fijne structuur (zeker niet korrelig) en proeft romig. Zelf heb ik ze koud gedronken, zoals aanbevolen wordt op de verpakking. Mocht je het flesje niet in één keer leeg kunnen drinken vergeet hem dan niet terug te zetten in de koelkast. Na openen zijn ze maximaal 24 uur houdbaar in de koelkast.

Conclusie

Na een paar dagen mijn ontbijt te hebben vervangen door de drinks van Yfood durf ik wel te zeggen dat wij fan zijn. De smaak is goed en je kunt er de hele ochtend op door. Na het drinken geeft het direct een vol gevoel en deze houdt langer aan dan ik van tevoren gedacht had. Als we dan toch een kritische noot moeten plaatsen dan mag wat ons betreft de binnenkant van de verzenddoos anders. Deze is op dit moment zwart en zorgt voor zwarte strepen op de flesjes. Ook al doet dit niks af aan het product het ziet er gewoon net iets minder netjes uit. Uiteraard weegt dit niet op tegen alle voordelen die de drinks van Yfood te bieden hebben. We zetten de voordelen dan ook graag nog even voor je op een rijtje.

  • Geen toegevoegde suikers, lactose en glutenvrij. Nutri-score A.
  • Ze zijn ook te bestellen in Vegan uitvoering.
  • Geeft zeker 3 tot 5 uur een vol gevoel en voorkomt een middagdip.
  • Drinks zijn makkelijk voor onderweg en dus ideaal voor studenten met haast.
  • Vol eiwitten, vitamines en mineralen. Een gezonde en praktische maaltijd.
  • De verpakking (en dus ook de flesjes) zijn klimaatneutraal!

Nieuwsgierig geworden of ben je van plan om Yfood te bestellen? Kies dan om te starten voor een “Taster Pack” zodat je de verschillende smaken kunt beleven. Hierna kan je de smaken die je lekker vindt eenvoudig online bestellen via Yfood.nl.

Share: