Snapchat is een applicatie voor smartphones en tablets waarmee je foto’s en korte video’s kunt versturen naar al je contacten. Alle media die je verstuurt naar je contacten, die ook de snapchat gebruiken, zijn voor de ontvangers slechts 10 seconden zichtbaar. Na deze 10 seconden wordt de media die je gestuurd hebt permanent verwijderd door Snapchat. Het aanmaken van een eigen Snapchat-account is niet zo heel moeilijk, lees hieronder de instructie voor het aanmaken van je eigen Snapchat-account.

Download en installeer de Snapchat-app

Om een eigen Snapchat-account te kunnen aanmaken moet je eerst de Snapchat-app downloaden en installeren op je mobiel of tablet. Ga voor het downloaden van Snapchat naar de App- of Play Store van je mobiele apparaat. De applicatie Snapchat is beschikbaar voor deze besturingssystemen:

IOS en Android

Snapchat-account aanmaken

Nadat je de applicatie hebt gedownload en geïnstalleerd klik je op de app en kies je voor “Aanmelden”

Vervolgens zal er aan je gevraagd worden om je e-mailadres in te vullen en een wachtwoord te kiezen. Daarnaast wordt er gevraagd wanneer je jarig bent, dit omdat je minimaal 13 jaar oud moet zijn om de app te mogen gebruiken.

Gebruikersnaam kiezen en registreren

Daarna kun je zelf een gebruikersnaam gaan kiezen en deze vervolgens registreren. Veel gebruikersnamen zijn al bezet, je moet dus erg creatief zijn om een originele gebruikersnaam te bedenken. Om je wat op weg te helpen laat Snapchat zien welke gebruikersnamen nog vrij zijn en in de buurt komen van je gewenste Snapchat-gebruikersnaam. Let wel op, want de gebruikersnaam die je kiest kun je later niet wijzigen.

Nadat je een gebruikersnaam hebt gekozen en geregistreerd wordt er van je gevraagd een telefoonnummer op te geven, zodat ze deze kunnen verifiëren. Het opgeven van je telefoonnummer is niet verplicht, maar maakt het later wel makkelijker om je vrienden/contacten op te zoeken. Kies je er voor om met je mobiele nummer te verifiëren dan ontvang je een sms-code die je moet invullen. Wil je liever niet dat Snapchat je telefoonnummer heeft dan wordt er van je gevraagd om je account te verifiëren door voor een bepaalde afbeelding te kiezen.

Vrienden en contacten toevoegen

De applicatie van Snapchat gebruikt het adresboek van je mobiele apparaat om je te helpen vrienden en contacten te vinden. Tijdens het aanmaken van je Snapchat-account krijg je de melding “Snapchat wil toegang tot uw contacten”, bevestig dit met “Ok” om andere Snapchat-gebruikers uit je contactenlijst te kunnen vinden en toe te voegen.

Het toevoegen van andere Snapchat-gebruikers kun je dus doen via je contactenlijst, maar ook door het invullen van andere gebruikersnamen. Het nadeel hiervan is dat je al je vrienden moet vragen naar hun Snapchat-gebruikersnamen. Hoe de applicatie van Snapchat verder werkt wijst zich vanzelf.

Nu je een eigen Snapchat-account hebt aangemaakt ben je klaar om Snapchat te gaan gebruiken.

Share: