DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) is het overheidsorgaan dat verantwoordelijk is voor de betalingen van onderwijsgelden. Ieder jaar bepaalt het Ministerie van Financiën de data van uitbetaling voor o.a. studiefinanciering. Op de vooraf bepaalde data betaalt DUO vervolgens de studiefinanciering uit. De betaling van studiefinanciering is meestal rond de 24ste van de maand.

DUO regelt niet alleen de betalingen van de studiefinanciering, maar ook van de aanvullende beurs, studievoorschot, leningen, reiskostenvergoedingen en vele andere tegemoetkomingen en leningen. 

Wat doet het DUO, nog meer?

Het DUO regelt naast de uitbetaling van studiefinanciering nog een aantal andere zaken rond studenten en studeren. Hierbij kun je denken aan de administratie rondom studiefinanciering, het regelen van de studentenreisproducten en het beheer van lotingprocedures van sommige studies. DUO kan dus voor studenten veel betekenen. Ben je benieuwd naar wat DUO voor jou kan betekenen? Bezoek dan eens duo.nl of neem contact met ze op.

Contact met DUO

Contact opnemen met DUO is helemaal niet zo moeilijk. Je kunt ze tegenwoordig al bereiken via Twitter. Heb je vragen over je studiefinanciering, studentenreisproduct of studie? Dan is het in de meeste gevallen verstandig om contact op te nemen met DUO. Zo kun je voorkomen dat je eventueel teveel ontvangen studiefinanciering later weer terug moet betalen.

Bellen kan met DUO infolijn: 050 599 77 55 

Of het invullen van een contactformulier op hun website

Twitter @duostudent

Zelf het antwoord vinden via Vraag en Antwoord van DUO

Share: