Heb je net de sleutel gekregen van je nieuwe studentenkamer of woon je al een lange tijd op kamers? Dan is het tijd om je studentenkamer wat gezelliger en huiselijk te maken. Want ook wie al langere tijd op kamers woont kan wel wat gezelligheid gebruiken. Met deze tips zorg je er (ook met een klein budget) voor dat je studentenkamer al snel huiselijker en dus gezelliger wordt.

1. Durf wat kleur toe te voegen

Is je kamer saai en kan het wel wat kleur op de muren gebruiken? Twijfel dan niet te lang, koop een pot verf en begin vandaag nog met schilderen. Verf voor op de muren hoeft helemaal niet duur te zijn. Elke bouwmarkt heeft altijd wel muurverf in de aanbieding en ook bij verschillende budgetwinkels kan je tegenwoordig terecht voor een pot verf. Kleuren die tegenwoordig helemaal in zijn ogen rustig en dat werkt goed in een studentenkamer waar gestudeerd moet worden. Vergeet niet om je meubels en vloer af te plakken nog voordat je begint met het aanbrengen van kleur in je studentenkamer.

2. Een vloerkleed is altijd goed

Veel studenten kiezen voor een vloerkleed omdat ze het geld niet hebben om de hele vloer te vervangen. Budget gezien een slimme keuze dus! Met een vloerkleed maak je je studentenkamer al snel eigen en gezellig. Daarnaast zorg je ervoor met een vloerkleed dat je studentenkamer minder hol klinkt, helpt het je kamer te isoleren en heb je geen last van een koude vloer in de winter.

3. Kies voor praktische meubels

Is je studentenkamer wat klein? Kies dan vooral voor multifunctionele meubels. Denk hierbij aan een bedbank of eetkamertafel die je als bureau kunt gebruiken. Ook in de hoogte werken zorgt ervoor dat je op de vloer meer ruimte hebt om te lopen. Er zijn studenten die daarom kiezen voor een hoogslaper of een verhoogd bed met kastruimte eronder. Onze gouden tip is dat je moet zorgen voor genoeg bergruimte, want dat ga je nodig hebben!

Met deze tips zorg je er eenvoudig voor dat je studentenkamer wat gezelliger wordt. Zo voel je je snel thuis en dit helpt je beter te concentreren tijdens het studeren. Het gezellig maken van je kamer hoeft niet heel duur te zijn, het studentenleven is namelijk al duur genoeg. Benieuwd naar wat andere studenten kwijt zijn aan het wonen op kamers? Lees hier wat het gemiddeld kost om op jezelf te gaan wonen.

Share: