Surf naar de website van Pinterest of open de applicatie die je hebt gedownload en geïnstalleerd.

Vervolgens zal er van je gevraagd worden om je e-mailadres in te vullen of in te loggen met je bestaande Facebook-account. Naast het invullen van je e-mailadres tijdens de registratie wordt er ook van je gevraagd een wachtwoord te kiezen. Klik vervolgens op “registreren” en je eigen Pinterest-account is een feit.

Direct aan de slag!

Nadat je een eigen Pinterest-account hebt aangemaakt kun je direct aan de slag met Pinterest. Het aanmaken van je eigen prikbord en het pinnen van afbeeldingen spreekt voor zich. Je profiel en/of gegevens wijzigen kun je doen door rechtsboven op je naam te klikken en voor “Profiel bewerken” te kiezen. Zoeken naar andere leuke prikborden kun je doen door een trefwoord in te vullen in de zoekbalk bovenaan te pagina.

Vrienden en contacten volgen

Het volgen van vrienden en/of andere prikborden is vrij eenvoudig met Pinterest. Andere prikborden zoeken en vinden die je interesse hebben doe je door trefwoorden in te vullen in de zoekbalk bovenaan de pagina. Vrienden en contacten toevoegen die ook al Pinterest hebben kun je op dezelfde manier vinden. Het toevoegen van je Facebook of Twitter vrienden is snel gedaan, door op “Vrienden zoeken” te klikken op je startpagina. Vrienden uitnodigen die nog geen Pinterest of andere social media hebben kun je ook toevoegen door ze een e-mailuitnodiging te sturen. Ga ook hiervoor naar “Vrienden zoeken” en klik op “Meer vrienden toevoegen”. Vervolgens zie je staan hoe je mensen kunt uitnodigen, hiervoor moet je wel in het bezit zijn van hun e-mailadressen.

Nu je een eigen Pinterest-account hebt aangemaakt ben je klaar om Pinterest te gaan gebruiken. Het maken, bewerken en plaatsen van foto’s en afbeeldingen op je prikbord wijst zich vanzelf. Veel plezier met pinnen en volgen van andermans prikborden en het maken van je eigen prikbord.

Share: