Er zijn een hele hoop internetbundels waar je uit kunt kiezen, van een budget bundel met 1 GB tot onbeperkt internet. Onbeperkt internet is al lange tijd de meest gekozen internetbundel onder studenten, maar waarom eigenlijk? Tegenwoordig is er namelijk overal wel een open wifi-spot te vinden en de meeste uren zit je thuis, waar je ook gewoon op de wifi kunt. Een onbeperkte internetbundel is dan ook lang niet altijd nodig. Daarnaast kan het je een hoop geld besparen als je niet voor onbeperkt internet kiest, maar voor een budget internetbundel. Nu hoor ik je denken, hoeveel MB’s heb ik dan nodig? Hieronder kan je in een tabel lezen hoeveel MB’s je kwijt bent aan je online activiteiten.

Dataverbruik: zoveel MB’s verbruik je op je smartphone
WhatsApp bericht versturen0,01 MB per bericht (zonder foto)
Facebook of Twitter checken3 MB per check
Instagram checken en foto uploaden3,6 MB per check + upload
Nieuwsapp lezen3 MB per check (voor 3 artikelen)
Foto versturen of uploaden1 MB per foto
Spotify luisteren2,6 MB per nummer
Filmpjes kijken of streamen2,5 MB per minuut
App downloaden5 tot 10 MB per app
Mailtje versturen0,5 MB per e-mail (zonder bijlage)
Website bezoeken0,10 MB per pagina

De meeste MB’s ben je dus gemiddeld gezien kwijt aan het online muziek luisteren via bijvoorbeeld Spotify. Het is veel voordeliger als je het album dat je wilt luisteren via Spotify downloadt op je smartphone, zodat je hem offline kunt gaan beluisteren. Dit scheelt natuurlijk enorm in je dataverbruik. Luister je toch liever online dan ben je met 30 minuten Spotify zo’n 21 MB kwijt. Check je daarnaast 8x je Facebook (24 MB), voeg je een foto toe op Instagram (4MB) en lees je 4x het laatste nieuws (9MB) dan ben je ongeveer 58 MB per dag kwijt. Dit betekent dat je aan een internetbundel van 1,5 GB per maand meer dan genoeg hebt!

Zo bespaar je op je dataverbruik
  • Download de app van je provider om zo je dataverbruik in de gaten te houden. Kan dit niet via je provider? Download dan één van de vele apps die dit voor je doen uit de app-store.
  • Zet het automatisch downloaden van foto’s uit! Je kunt dit bij de instelling van je Whatsapp, Facebook en Twitter eenvoudig regelen. Dit zorgt ervoor dat je geen data kwijt bent doordat foto’s worden gedownload die je ook thuis kunt downloaden en bekijken, wanneer je op wifi zit.
  • Download alleen apps als je op wifi zit. Ook updates uitvoeren moet je echt alleen doen als je met wifi verbonden bent, dit kost namelijk een hele hoop MB’s.
  • Heb je geen wifi? Wacht dan nog even met het uploaden van foto’s op je socials. Dit kan ook als je op wifi zit en kost je dan geen MB’s van je toch al kostbare databundel.
  • Wil je het echt 100% onder controle houden? Zet dan je internet helemaal uit als je naar buiten gaat. Zo weet je zeker dat je geen geld kwijt bent aan internet.

Naast deze super handige tips kan je natuurlijk al besparen voordat je een abonnement hebt afgesloten. Namelijk door het vergelijken van internetbundels en mobiele abonnementen. Elke provider heeft zo zijn voordelen en aanbiedingen. Kijk daarom altijd even rond wat het voordeligste is nog voordat je een mobielabonnement afsluit. Heb je zelf goede bespaartips voor het internetverbruik? Laat ze dan achter in een reactie!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.