Ook dit jaar gingen we weer voor je op zoek naar het meest populaire studentenwerk. Een bijbaantje hebben als student is een must, zeker nu voor veel studenten de studiefinanciering een lening is. Om ervoor te zorgen dat je niet teveel hoeft te lenen bij DUO is het dus belangrijk om te werken als student. Benieuwd naar welk studentenwerk er onder studenten het meest in trek is? Wij hebben de 5 populairste bijbanen voor je op een rijtje gezet.

  1. Supermarktmedewerker staat nog altijd met stip op nummer één. Of het nou gaat over het werk achter de kassa of het bijvullen van de schappen, het werken in de supermarkt is nog altijd het populairste studentenwerk. Misschien komt dit wel doordat het werken in de supermarkt soms op korte termijn doorgroeimogelijkheden heeft. Je kunt al snel aan de slag als vulploegleider of als hoofd kassa’s. Toch is het werken in de supermarkt voor veel studenten niet bepaald een echte droombaan.
  2. Horecamedewerker. Werken in hotels, restaurants of een café is voor veel studenten nog altijd de ideale bijbaan. Je bent onder de mensen en doordat het vaak druk is gaat je werkdag snel om. Wat soms wel tegenvalt is het salaris wanneer je werkt in de horeca.
  3. Promotiewerk doen is altijd leuk! Dit komt omdat je gratis spullen mag weggegeven, zoals blikjes frisdrank of kranten. Wie wordt er niet blij van gratis spullen?
  4. Callcenter medewerker. In een callcenter werk je meestal in de avonduren. Dit komt omdat de meeste mensen die je moet gaan bellen dan thuis zijn. Het is handig dat je een vlotte babbel hebt, omdat je telefonisch dingen moet gaan verkopen. Heb je iets verkocht dan krijg je meestal een bonus bovenop je salaris.
  5. Bijles geven levert niet veel op maar geeft wel voldoening. Je helpt namelijk andere studenten beter te leren en hogere cijfers te halen. Bijles geven hoeft niet altijd om school gerelateerde lesstof te gaan. Je kunt ook aan de slag bij een sportclub als instructeur. Want waarom zou je al je kennis niet delen als je ergens zelf heel goed in bent?

Zit er in deze top 5 van populairste studentenwerk iets voor je bij wat je leuk lijkt? Ga dan op zoek naar bijpassende vacatures, deze vind je op vacaturewebsites. Om je wat op weg te helpen hebben we er een aantal voor je geselecteerd waar wij goede ervaringen mee hebben. Wacht niet langer en solliciteer vandaag nog, zodat je snel kunt gaan bijverdienen!

Vacaturesites
Tempo-Team> Vacatures bekijken
Randstad> Vacatures bekijken
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.