Zonder DigiD ben je nergens, je hebt namelijk alleen al een DigiD nodig voor het aanvragen van je studiefinanciering. Een DigiD is jouw persoonlijke inlogcode voor serieuze zaken als het aanvragen van je zorgverzekering, studiefinanciering en pensioen. Zonder DigiD kan je dit dus allemaal niet regelen, aanvragen dus!

Het aanvragen van een DigiD kost je ongeveer 10 minuten. Bij het aanvragen is het belangrijk dat je jouw BSN (burgerservicenummer) bij de hand houdt, deze staat op je ID-kaart, paspoort en pas van je zorgverzekering. Het aanvragen van een persoonlijke DigiD-code doe je in drie simpele stappen, hieronder leggen we ze je uit.

  1. Je gaat naar de website van DigiD, namelijk digid.nl en vult je gegevens in. Vervolgens kies je een eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Kies wel een gebruikersnaam en wachtwoord waar je de rest van je leven mee kunt doen. Tijdens het aanvragen wordt er gevraagd om je BSN in te vullen en eventueel je mobiele nummer (voor sms-controle).
  2. Na het aanvragen moet je even afwachten. Want het verwerken van je aanvraag kost de overheid ongeveer 5 werkdagen. Dan krijg je thuis een activeringscode, waarmee je door kan naar stap 3.
  3. Nu je in het bezit bent van een activeringscode ga je opnieuw naar de website van DigiD. Hier kan je jouw persoonlijke DigiD-code activeren. Om je DigiD te kunnen activeren heb je dus een activeringscode nodig en je eerder gekozen gebruikersnaam en wachtwoord.

Let op: Jouw DigiD is privé, deel hem dus nooit!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.