Vrijwel overal kun je tegenwoordig een verzekering voor afsluiten, zo ook voor je fiets! Het verzekeren van je ‘stalen ros’ kan je een hoop kopzorgen besparen. Benieuwd of een fietsverzekering iets voor jou is? In dit artikel lees je vijf redenen om je fiets te verzekeren!

1. Je voorkomt dat je in één keer een groot geldbedrag moet incasseren

Een gestolen of beschadigde fiets kost je vaak behoorlijk veel geld. In één keer moet je een groot geldbedrag kunnen betalen. Met het afsluiten van een fietsverzekering verspreid je deze kosten in de vorm van jaarlijkse of maandelijkse premiekosten. Zo’n verzekering voor je fiets sluit je voor tenminste één jaar af en dekt de kosten tot aan het totaalbedrag waarvoor je fiets verzekerd is. Dit totaalbedrag is doorgaans hoger dat het jaarlijkse premiebedrag.

2. Een fietsverzekering zorgt voor financiële zekerheid (en gemoedsrust)

Het idee dat je fiets gestolen kan worden of beschadigd kan raken, is een vervelend idee. Een fietsverzekering biedt je financiële zekerheid en gemoedsrust: je bent er immers van verzekerd dat je niet diep in de buidel hoeft te tasten als er iets met je fiets gebeurt.

3. De fietsverzekering dekt de kosten van diefstal en schade

Indien het onverhoopt voorkomt dat je fiets beschadigd raakt of gestolen wordt, dekt de fietsverzekering daarvan de kosten tot aan het totaalbedrag waarvoor de fiets verzekerd is. Deze dekking geldt bij veel fietsverzekeringen wereldwijd. Om de kosten gedekt te krijgen, dien je de aangifte, (originele) fietssleutels of reparatiefactuur bij de verzekeraar in te dienen.

4. De fietsverzekeraar kan je juridische hulp bieden bij fietsongevallen

Veel fietsverzekeringen bieden bovendien juridische hulp in het geval van een valpartij of schade aangericht door een andere partij. De verzekeraar ondersteunt je in dat geval bij het verhalen van de schadekosten, zowel in binnen- als buitenland.

5. De fietsverzekeraar helpt je bij pech onderweg

Afhankelijk van de fietsverzekeraar, kun je zelfs aanspraak maken op pechhulp als je onderweg stil komt te staan. De pechdienst probeert het mankement ter plekke op te lossen. Als dit niet lukt, wordt een alternatieve vervoersmogelijkheid aangeboden.

Share: