Zit jij al op het nieuwste soort social media Clubhouse? Je hoort er de laatste tijd veel over in de media en misschien heb je al een invite op zak. Clubhouse is de nieuw hype in social medialand.  Maar wat is Clubhouse eigenlijk en hoe kan je lid worden? Daarnaast zochten we gelijk even voor je uit hoe dat nou precies werkt met die rooms. Je leest hieronder alles over de nieuwe Clubhouse app.

Wat is Clubhouse?

Clubhouse is een (social media) app en op het moment van schrijven alleen te downloaden voor de iPhone en iPad. De app komt binnenkort ook beschikbaar op Android, deze zijn ze namelijk aan het ontwikkelen. Met de app Clubhouse kan je kort gezegd legaal telefoongesprekken tussen mensen afluisteren. Het zijn geen echte telefoongesprekken, maar gesprekken die gevoerd worden binnen zogenoemde rooms. Rooms worden gestart door gebruikers die willen praten over uiteenlopende onderwerpen. Wanneer je lid bent geworden vragen ze naar voorkeursonderwerpen om zo aanbevelingen te doen. Naast deze aanbevelingen kan je zoeken tussen honderden beschikbare rooms om mee te luisteren. Meepraten kan ook binnen een room door je virtuele hand op te steken. Hierna kunnen twee gesprekpartners jou het woord geven.

Gesprekken live meeluisteren en de mogelijkheid krijgen om mee te praten is dus eigenlijk wat je met de app kunt. Laat dat nou net hetgeen zijn wat we zo missen tijdens de coronacrisis. Dit zal dan ook de reden zijn dat Clubhouse zo populair is op het moment.

Hoe kan ik lid worden van Clubhouse?

Op dit moment is er maar één manier om lid te kunnen worden van de app Clubhouse. Zonder uitnodiging (invite) kan je namelijk geen account aanmaken na het downloaden van de app. Ieder lid heeft twee invites om uit te delen en naarmate je als lid langer actief bent binnen de app mag diegene meer mensen uitnodigen. Om binnen te komen heb je dus een uitnodiging nodig van een vriend, familielid of studiegenoot.

Ervaring met de app Clubhouse? Laat ons dan weten wat je van de app vindt in een reactie hieronder!

Share: