Goed nieuws voor alle studenten die bang zijn voor het bindend studieadvies (bsa). De meerderheid van de Tweede Kamer heeft namelijk laten weten dat ze af willen van dit bsa. Nu nog krijgen studenten in het hoger onderwijs en op de universiteit een bsa dat ervoor kan zorgen dat ze moeten stoppen met hun studie. Een motie van Tweede Kamerlid Lisa Westerveld (GroenLinks) is nu dus door de meerderheid van de Tweede Kamer aangenomen.

Hoe werkt het bindend studieadvies?

Een doorn in het oog van veel studenten is dat elke instelling andere voorwaarden stelt voor het advies dat gegeven wordt. Waar de ene instelling kijkt naar het aantal behaalde studiepunten in het eerste jaar kijkt de andere instelling naar het totale plaatje en de potentie van de student. Doordat veel studenten nu door de coronacrisis studievertraging hebben opgelopen is het bsa al opgeschort tot na de crisis. Minister van Engelshoven (Onderwijs) is positief over het plan om het bsa  in het hoger onderwijs en aan de universiteit nu helemaal af te gaan schaffen. Het is voor nu dus even afwachten tot de Minister van Onderwijs hier een besluit over heeft genomen.

Als het bsa wordt afgeschaft moeten studenten meer hun eigen verantwoordelijkheid kunnen gaan nemen. Daarnaast is het hierdoor voor studenten makkelijker om meer bestuursactiviteiten te gaan ondernemen en vrijwilligerswerk te doen naast hun studie.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.